FAQ - VEEL GESTELDE VRAGEN
Wat breng ik mee op mijn eerste consult?
- Dagelijks schoengebruik, werkschoenen, sportschoenen (vb. loopschoenen, voetbalschoenen, indoorschoenen, spikes, …)
- Een short
- RX- foto’s en protocol
Welke schoenmerken zijn de beste?
- Men hoeft niet te kijken naar een specifiek merk of naar de prijzen. Elk merk heeft goeie en mindere goeie schoenen. De belangrijkste kenmerken van een goeie schoen worden tijdens het consult meegegeven.
Is de schoen nog even belangrijk bij het dragen van zolen?
- Zeker en vast, we kunnen dit vergelijken met een huis. Een huis wordt ook niet gebouwd op een slechte fundering.
Wat is de levensduur van een functionele houdingszool?
- Dit is afhankelijk van persoon tot persoon. Een functionele houdingszool gaat gemiddeld 2 tot 3 jaar mee. Een goed onderhoud van de zolen is belangrijk voor de levensduur.
- Zolen kunnen hersteld en aangepast worden, bij beperkte slijtage hoeft er niet onmiddellijk een nieuw paar zolen aangekocht te worden. De bovenlaag kan vervangen worden. De levensduur is ook afhankelijk van de intensiteit van het gebruik.
Wat is het verschil met andere zolen? Wat is er speciaal aan deze methode?
- Deze functionele houdingszool zet de voetspieren en houdingsspieren aan het werk. De voet wordt niet passief maar actief ondersteund. Het is de bedoeling om de houdingsspieren die te weinig werken terug meer te doen werken, houdingsspieren die te veel werken iets minder te laten werken.
- We streven naar een beter balans in het lichaam waardoor klachten afnemen.
Hoe kan de werking van de zolen gecontroleerd worden?
- Dit kan enkel door de zool in de schoen te controleren. (Los onder de voet heeft geen enkel nut). Daarom is het belangrijk om op controle te komen.